sâmbătă, 11 iunie 2011

Gandeste Pozitiv !

               Cheia succesului e definita diferit,in functie de fiecare persoana.Toti avem aspiratii,toti avem ganduri,vise ,fie ele legate de....orice.Visam la lucruri pe care nu le avem,si in general sunt doar ganduri pierdute sub plapuma.Marile realizari nu vin niciodata gandindu-ne trecut.
              Stai seara inainte de culcare si te intrebi: altu  de ce are si eu nu?altu de ce poate si eu nu?Ce pot sa fac?Din pacate, multi dintre noi nu suntem constienti de efectul pozitiv pe care-l poate avea asupra vietii noastre repetarea in mod regulat a catorva afirmatii pozitive pe care ti le stabilesti singur.E dificil dar nu ai nevoie de cine stie ce abilitati extraordinare.
              De exemplu, sa spunem ca esti o persoana careia ii e frica sa vorbeasca in public, sa tina discursuri in fata unui grup de oameni. Obiectivul tau este sa devii mai increzator, mai stapan pe fortele proprii si sa iti controlati emotiile.Nu tre sa te gandesti la metodele prin care poti face acest lucru. Acestea vor aparea pe parcurs. Momentan tot ce trebuie tu sa faci e sa repeti zilnic “Sunt mai increzator, mai stapan pe mine si tin discursuri foarte reusite, apreciate de toti”, sau orice altceva iti oresti.
              Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l ai in vedere este faptul ca afirmatiile trebuie sa fie pozitive. De exemplu, in loc sa spui “nu mai pierd timpul”, spui “imi folosesc timpul in mod eficient.”Cele doua afirmatii spun acelasi lucru dar sunt complet diferite.Daca ai inteles cum functioneaza legea atractiei,probabil intelegi de ce cele doua afirmatii sunt diferite asa ca nu mai dezbat pe tema asta,insa ce vreau sa retii e ca trebuie sa incerci sa folosesti doar afirmatii pozitive ,iar orice cugetare ce il contine pe "nu" (gen nu vreau sa fiu bolnav) trebuie convertita intr-o exprimare pozitiva(vreau sa fiu sanatos),chestie ce dureaza dar cu timpul intra in subconstient.
                La final, vreau  sa inchei cu un filmulet care sper ca te  va ajuta sa iti  schimbi starea si te va face sa fi mai recunoscator pentru lucrurile frumoase de care ai parte acum.